Katten in het trimsalon


Bij katten onderscheiden we verschillende soorten vachten waarbij verschillende behandelmethodes toegepast worden.

 

- Korthaar vachten


- Halflange vachten


- Lange vachten


- Gekrulde vachten


Indien de kat veel knopen en/of klitten heeft of de kat het hele trimgebeuren als overweldigend ervaart, kunnen we samen met u ervoor kiezen om de door u gevraagde trimbeurt in verschillende keren af te ronden.

Wij scheren katten enkel indien er geen andere uitweg meer is. Indien een kat voldoende naar het trimsalon komt zal dit niet nodig zijn. Klitten bij een kat zijn erg pijnlijk en moeten daarom voorkomen worden.

Een goede vachtverzorging in het trimsalon en bij u thuis is een must.

Wij geven u graag advies over de vachtverzorging van u kat.


Kortharige katten


De kortharige katten hebben over het algemeen weinig vachtverzorging nodig. Ze worden maximum 1x per week geborsteld. Katten die binnenshuis leven komen 4 keer per jaar naar het trimsalon. Voor katten die goed onderhouden worden of veel buitenshuis leven is zelfs 2 keer per jaar voldoende.Foto links: Britse korthaar

Foto rechts: Europese korthaar


Halflangharige katten


De halflangharige katten worden meestal 1 tot 2 keer per week geborsteld.

Ze komen gemiddeld om de 3 maanden naar het trimsalon waar we ze gaan ontwollen doormiddel van borstelen, kammen en plukken.
Foto links: Heilige birmaan

Foto rechts: Ragdoll


Langharige katten


De langharige katten moeten het vaakst geborsteld worden door de baasjes daar ze anders klitten/vilt en/of knopen gaan krijgen in hun vacht die pijnlijk kunnen zijn. Afhankelijk van de vacht worden de katten minimaal 2x per week geborsteld en komen ze gemiddeld 4 keer per jaar naar het trimsalon.


Foto links: Perzische kat

Foto rechts: Siberische kat


Gekrulde vachten


Bij de korthaar is éénmaal per week borstelen voldoende. De vacht van een langhaar moet minimum 2x/per week worden gekamd om klitten in de ondervacht te voorkomen.

Foto links: La perm

Foto rechts; Selkirk Rex